lagenheter-kristianstad.se: Lagenhet i Kristianstad

Lagenhet i Kristianstad

Om Kristianstad Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum. Här hittar du lugnet med varierad natur men också spännande och annorlunda upplevelser, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Kommunen har omkring 85 000 invånare och av dem bor omkring 40 000 i staden Kristianstad. Den danske kungen Christian IV grundade staden Kristianstad 1614. Fästningsstaden Kristianstad var tänkt som en stad för försvar, hantverk och handel. Handelstraditionen finns kvar. Den kompakta stadskärnan har många butiker och serveringar och i utkasten av staden finns flera handelsområden. Kristianstad utsågs 2014 till Årets stadskärna.

 

Kristianstads näringsliv Kristianstad är centrum av livsmedelsindustrins i Sverige. Det finns 3 500 personer anställda inom livsmedelsindustrin och 1 000 jobbar ytterligare med uppfödning av djur och odling av foder och råvaror. Några av de företag som finns i Kristianstad inom livsmedelsindustrins är Swedish Meats, liksom Skånemejerier, Sydöstbagerierna, Campbell, Culinar, StureBröd och Konsumbagarn.

 

Kristianstad Geografi Kristianstad ligger i södra Sverige i Skåne län. I Kristianstad är det lägsta punkt i Sverige. Strax intill E22 några utanför Kristianstad på en plats i Kristianstads vattenrike är markpunkt som inte är grävd. Markpunktet är 2,32 meter under havsnivån.

 

Värt att se i Kristianstad: – Naturum Vattenriket – Bäckaskog slott - Naturreservatet Forsakar

Länkar om Kristianstad

Karta över Kristianstad Naturum Vattenriket

Icon CO2 neutral website English transparent.png